Workshop: fermenteren

Vrijdag 6 december

 

Fermenteren.

Het schijnt dat dat gezond is. En poepsimpel.
Je hoort het overal en iedereen zou het moeten kunnen.
Maar je vindt die levende wilde gefermenteerde producten zo goed als nergens.
Hoe maak je fermented goodness?
En hoe moet dat eigenlijk proeven?
Hoe weet je of je fermentje echt bulkt van de gezonde beestjes, of je het maar beter laat staan?
En, hoe krijg je het verkocht aan picky eaters?

 
 

 
de_sladerij_gezond_ontbijt_salade_lunch_hasselt_workshop_plantaardig_koken_intro.jpg
 

Wat mag je verwachten?

Tijdens deze workshop proeven we verschillende klare fermenten en gaan we vooral ook zelf
aan de slag.
We bereiden voor de basisklas 2 groentenfermentaties, een starter voor een gefermenteerde drank en een granen- en peulvruchtenfermentatie.

Aan het eind van de workshop krijg je een boekje met recepten en minimum 4 te verzorgen fermenten mee naar huis.

Je brengt zelf mee:
Schort
Snijplank
Dunschiller
Snijmes
4 glazen bokaals

 

Vrijdag
6 december
19u00


€ 55

(incl. maaltijden, water, hapje, tips en recepten)

 
 

Inschrijven